Praktijk voor Integratieve Coaching, Begeleiding & Therapie

 

Over mij

Mijn naam is Johanna Kasperkovitz-Oosterloo en mijn praktijk is gevestigd in Amersfoort. 

De afgelopen 30 jaar heb ik veel ervaring opgedaan met vernieuwing en veranderingsprocessen van maatschappelijke organisaties. Daarbij ben ik veel passie en bevlogenheid tegengekomen bij mensen die zich inzetten voor anderen. Om daarnaast ook op individueel niveau mensen te kunnen ondersteunen bij het vinden en ontwikkelen van hun passie en levensinvulling heb ik de opleiding tot volwassenencoach en counselor bij BGL & Partners gedaan. Meteen na afronding hiervan ben ik gestart met de verdiepende opleiding voor integratieve therapie. Want al tijdens de opleiding tot coach/counselor was duidelijk dat - zoals mijn supervisor het bij de diploma-uitreiking verwoordde - integratieve therapie mij 'als een jas lijkt te passen'.

Ik vind het heel bijzonder om mee te maken hoe mensen belemmeringen kunnen oplossen en hun energie en passie vinden. En prachtig om ook op deze wijze te merken welke kracht er van vernieuwing uitgaat, hoeveel potentie er in mensen zit en hoezeer zij opbloeien als zij doen waarnaar hun hart uitgaat en wat voor hen het leven zinvol maakt. Ook onder moeilijke levensomstandigheden. 

Zelf heb ik in dat opzicht te maken met alopecia areata, een auto-immuun verstoring, die maakt dat je eigen afweersysteem ervoor zorgt dat je je haar verliest, pleksgewijs of helemaal. Met een grillig en onvoorspelbaar verloop en eigenlijk niet echt te behandelen. De afgelopen jaren liep ik regelmatig rond met pet, dan weer met haar, dan weer (gedeeltelijk of helemaal) zonder. Het komt en het gaat, ik heb geen idee of het nog ‘goed’ komt, ik zal het in mijn zelfbeeld en mijn presentatie moeten inpassen. Ook het veranderlijke karakter ervan. Ik heb mijn (overgebleven) haar daarom gemillimeterd en je kunt me met meer of minder kale plekken tegenkomen.

Naast mijn praktijk werk ik ook voor IPSO, de branche- en serviceorganisatie van centra voor leven met en na kanker. Ik ben daar programmamanager Samenwerking en Kwaliteit. 

Meer informatie over mijn opleidingen en ervaring vind je op mijn LinkedIn-profiel